Redactie 112 0 reactie(s) wo 21 februari 2018, 17:54

Autokrasser bekent tiental vernielingen

Laatste update: 22 aug 2021 13:29 uur

AMSTERDAM – De politie van basisteam Overtoomse Sluis (Amsterdam West) heeft een 37-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het bekrassen van vele auto’s.

Met name in het gebied van De Baarsjes werden auto’s door een onbekende dader bekrast. Hierdoor ontstond onrust in de wijk en raakten tientallen autobezitters gedupeerd.

 

Camerabeelden
Tijdens het onderzoek kwam de politie beeldmateriaal tegen waarop de vermoedelijke dader te zien was. Dit beeldmateriaal is eerst intern binnen de politie Amsterdam gedeeld maar er volgde geen herkenning. De beelden zijn ook via het lokale opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 aan het publiek vertoond. Helaas leverde dit niet de gouden tip op. De wijkagent van de desbetreffende buurt alarmeerde via social Media de buurtbewoners en riep op om extra alert te zijn.

 

Agenten in burger de straat op
Toen er opnieuw auto’s bekrast waren gingen agenten in burger de straat op om in de wijk actief uit te kijken naar de verdachte. Op de Baarsjesweg zagen agenten een man lopen die sterk leek op de mogelijke verdachte. De man werd gevolgd en is op de Kinkerstraat aangehouden. Deze aanhouding vond plaats op 16 februari jl. Inmiddels heeft de verdachte dertien bekrassing bekend. De schade aan de auto’s loopt in de duizenden euro’s.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons