Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 21 maart 2018, 16:21

Twee verdachten aangehouden voor straatroof

Laatst bijgewerkt: zondag 13:29 uur

AMSTERDAM – Zaterdagavond 6 januari 2018 werd op de Populierenweg in Amsterdam-Oost een 24-jarige man uitgescholden, mishandeld en beroofd. De politie hield afgelopen dinsdag 20 maart twee verdachten van 16 en 17 jaar aan in deze zaak.

 

Het slachtoffer verliet die zaterdag rond 19.15 uur metrostation Wibautstraat toen hij werd uitgescholden door twee jongens. Zij riepen ‘bular’ naar hem, het Surinaamse woord voor homo. Vervolgens volgden de twee het slachtoffer richting de Populierenweg en een derde jongen voegde zich bij hen. Op de Populierenweg vlak na een speeltuintje aldaar vielen zij het slachtoffer aan. Een van de jongens schopte het slachtoffer, waardoor hij op de grond viel. Hij werd geschopt, geslagen en daarna beroofd. De drie jongens sloegen op de vlucht en lieten het slachtoffer gewond achter. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

 

Onderzoek en discriminatie-aspect
De recherche onderzocht de zaak uitvoerig en dat heeft geleid tot de aanhouding van de twee minderjarige jongens, beiden uit Amsterdam. In het onderzoek wordt onder andere bekeken of er bij de mishandeling en straatroof discriminatoire aspecten meespeelden. De politie en het OM hebben speciale aandacht voor delicten waarbij discriminatie mogelijk een rol heeft gespeeld. Verschillende indicaties kunnen bijdragen aan de aantoonbaarheid van een discriminatie-aspect bij de mishandeling en straatroof in deze zaak. Het uitschelden met discriminerende termen zoals ‘bular’ is zo’n indicatie. In deze zaak wordt door de politie en het OM grondig en zorgvuldig aandacht besteed aan deze indicatie en het mogelijke discriminatie-aspect.

 

Getuigenoproep
Het onderzoek naar dit incident is nog in volle gang. Heeft u iets gezien van dit incident en nog niet met de politie gesproken? Of weet u mogelijk meer over de derde verdachte? Neem dan contact op via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.