Redactie 112 0 reactie(s) wo 18 juli 2018, 19:37

Politie stapt binnen terwijl horecabaas geld telt

AMSTERDAM – De politie heeft vorige week bij een doorzoeking in twee horecagelegenheden aan de Jan van Galenstraat bijna 2,2 miljoen euro gevonden. Terwijl de horeca-eigenaar nog driftig zijn geld telt, stappen politieagenten zijn kantoor binnen. Hij wordt aangehouden en zit nog vast op verdenking van witwassen en het bezit van vuurwapens. En het geld is natuurlijk in beslag genomen.

 

Dwars
Agenten van het Actiecentrum Ondermijning hadden de horecagelegenheden al langer in het vizier. Ze zagen dat zware criminelen daar hun geld spendeerden en ‘zaken’ deden. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Nou kun je als politie de verdachten oppakken, wetend dat er meteen een vervanger klaarstaat, of je kunt proberen de activiteiten van deze horeca te verstoren, bijvoorbeeld door de gemeente te vragen de vergunning in te trekken. Het is een van de middelen die het Actiecentrum Ondermijning inzet om criminelen zoveel mogelijk dwars te zitten.

Het lukt politiemensen van het Actiecentrum Ondermijning een paar keer om in 2016 en 2017 de horecagelegenheden voor korte of langere tijd te laten sluiten. Maar ze zien de zware criminelen steeds weer terugkeren.

 

Bingo
Vorige week woensdag krijgen agenten een melding: er zou een verdachte overdracht hebben plaatsgevonden bij de horecagelegenheid. Het duo kijkt elkaar aan: het is tijd voor actie. Ze regelen een spoeddoorzoeking en een uur na de melding stappen agenten het pand binnen. Ze slaan naast de teller zeven mannen in de boeien, drie van hen zitten nog vast.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons