Redactie 112 0 reactie(s) di 07 augustus 2018, 16:58

DNA-match bij verdachte van twee verkrachtingen

AMSTERDAM – In het onderzoek naar twee verkrachtingen uit 2012 en 2014 blijkt sprake van een dna-match met een 30-jarige verdachte. De verdachte stond de afgelopen jaren internationaal gesignaleerd en werd medio juli van dit jaar aangehouden op een Franse luchthaven. Hij is inmiddels uitgeleverd en zit vast.

De man wordt ervan verdacht in augustus 2012 een vrouw te hebben verkracht in het Sloterpark. Hij wordt er eveneens van verdacht in 2014 in het Vondelpark opnieuw een vrouw te hebben verkracht. Uit aangetroffen sporen kon een dna-profiel worden samengesteld.

 

Bij de intensieve zoektocht naar de dader vinden zedenrechercheurs van de Amsterdamse politie onder meer aanknopingspunten op sociale media en voert het onderzoek naar het buitenland. Er wordt een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd, maar het duurt tot afgelopen zomer voor het tot een daadwerkelijke aanhouding leidt. Als de verdachte naar Rusland wil vliegen om het WK te bezoeken, maakt hij een tussenstop op een Franse luchthaven, waar hij wordt aangehouden. Na uitlevering naar Nederland is zijn dna afgenomen. Vanuit het NFI is inmiddels de bevestiging gekomen dat zijn dna overeenkomt met de sporen van de verkrachtingen uit 2012 en 2014.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons