Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) zo 12 augustus 2018, 19:40

Twee verdachten aangehouden na gewapende beroving Legmeerstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:32 uur

AMSTERDAM – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht iemand diezelfde nacht onder bedreiging van een vuurwapen te hebben beroofd op de Legmeerstraat in Amsterdam-Zuid.

 

Rond 02.55 uur kwam de melding binnen dat op de Legmeerstraat iemand het slachtoffer was geworden van een beroving. Drie mannen zouden gedreigd hebben met een vuurwapen en sloegen vervolgens in een auto op de vlucht. Van deze auto was een kenteken bekend en het kenteken werd in de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) geplaatst. Een paar uur later, rond 05.15 uur, scande de ANPR een voertuig met dit kenteken. Agenten snelden zich naar de locatie en spotten de auto. De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment stopte de auto opeens. Een van de inzittende vluchtte te voet weg. De man kon in de omgeving van de Baden Powellweg worden aangehouden. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost.

 

Onderzoek en getuigen
De politie doet onderzoek naar de beroving. Heeft u iets gezien of gehoord wat het onderzoekteam verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.