Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 21 augustus 2018, 17:57

Waarschuwing: laat u niet oplichten bij ‘nep-lekkage’

Laatst bijgewerkt: zondag 13:32 uur

AMSTERDAM – Engelstalige ‘klusjesmannen’ die vooral oudere mensen benaderen over vermeende lekkage in hun woning lijken weer actief te zijn in de regio. Of oplichters die zich voordoen als CV monteur of als ‘nieuwe buurman’ die geld wil lenen voor reparatie van zijn auto. Het zijn voorbeelden van gebruikte babbeltrucs waarmee oplichters de afgelopen dagen met name in Amsterdam-Zuid, af en toe succesvol, hebben gepoogd om mensen geld afhandig te maken.

Klusjesmannen
Maandag 20 augustus kwamen bij de politie twee meldingen binnen uit Buitenveldert, waar Engels sprekende klusjesmannen hebben gepoogd om hun slachtoffers geld afhandig te maken. Onder het mom van vermeende lekkage boden de klusjesman aan het ‘probleem’ te verhelpen tegen betaling van grote geldbedragen. In één geval wisten zij daarmee daadwerkelijk geld afhandig te maken. Vorige week kwamen ook al meldingen binnen van babbeltrucs waarbij oplichters zich voordeden als CV monteur of nieuwe buurman en het vertrouwen probeerden te winnen.

 

Het is niet uit te sluiten dat de oplichters met hun babbeltrucs ook elders in de stad mensen proberen op te lichten.

 

Wees alert
Wordt u benaderd door onbekende klusjesmannen die u wijzen op een probleem aan uw woning waarvan u nog niet op de hoogte was? Laat deze personen nooit uw woning in, vraag dan altijd naar een legitimatiebewijs en aarzel niet om bij verdenking van verkeerde intenties direct 112 te bellen. Ook bij andere verzoeken van onbekende personen die om een groot geldbedrag vragen kunt u altijd de politie bellen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.