Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 11 oktober 2018, 20:55

5 manieren zodat je nooit meer last hebt van inbrekers

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12:29 uur

Inbraak in huis, het is altijd een “ver van mijn bed show” tot het moment dat er iemand bij jou in huis staat. Met gekeurde veiligheidssloten en afgesloten vensters kun je hooguit de gelegenheidsdief weren, de professionele inbrekers draaien daar hun hand helaas niet meer voor om. Voor de moderne inbreker is ook een moderne beveiliging nodig, en die hebben wij gevonden met huisautomatisering. Een smart home is tevens een veilige “home”, daarnaast bieden slimme apparaten ook nog eens meer woongenot. Hoe kun je beginnen met een “safe smart home” en kun je een draadloze IP camera goedkoop aanschaffen? Met deze vijf manieren om inbrekers te weren kun je kosten besparen, en inbrekers een halt toe roepen.

 

Waar moet je beginnen met je huis beveiligen?

Ten eerste zul je voor slimme beveiliging ook een slimme “bridge” nodig hebben in combinatie met een wifi router. Via de router komt het internetsignaal de woning in, grote kans dat je die al in de woning hebt staan. Een bridge is een kastje die slimme apparaten met elkaar laat communiceren, de Somfy TaHoma is bijvoorbeeld zo’n apparaat. Die bedien je via een app op je smartphone of tablet, veel apparaten (ook van andere merken) kun je vervolgens via één centrale app aansturen. Hoewel we op deze pagina slechts vijf voorbeelden noemen om inbrekers buiten de deur te houden, kun je hier ook veel andere slimme apparaten op aansluiten zoals wifi rookmelders of een slimme thermostaat.

 

1. Meer verlichting in en rond de woning

Nog voordat we het alarmsysteem noemen, beginnen we met waarschijnlijk wel de voornaamste manier om inbrekers af te schrikken; licht. Zorg dat er zowel binnen als buiten de woning voldoende licht aanwezig is. Inbrekers houden van donkere plekken, installeer een lamp voor de voordeur en achterdeur die aanspringt wanneer er iemand bij de deur staat. In huis kun je eenvoudig de verlichting regelen met een app, ook wanneer je zelf op vakantie in Nieuw Zeeland bent. Met sensoren laat je de verlichting in huis automatisch branden wanneer het donker wordt, zo lijkt de woning altijd bewoond.

 

2. Draadloos alarmsysteem plaatsen

Uiteraard mag een alarmsysteem niet ontbreken, door het alarm te koppelen aan een smart home systeem wordt de veiligheid nog verder verhoogd. Ten eerste ben je niet beperkt tot een geluidssignaal of lichtflitsen, je kunt ook de slimme (multicolor) lampen rood laten gloeien door de hele woning. Je krijgt op je smartphone een bericht dat er iets aan de hand is, op je nachtkastje of wanneer je op kantoor bent. Je kunt ervoor kiezen om een melding ook direct door te sturen naar de buren, familie of een professionele bewakingsdienst.

 

3. Deurbel met audio en video

Doe je altijd de deur open wanneer er iemand aanbelt? Ook in de donkere avonduren? Loop geen onnodig risico en installeer een slimme deurbel met audio en video. We hebben we niet zomaar over een intercom, een slimme deurbel laat je overal de persoon aan de deur bekijken, via de microfoon kun je ook met elkaar spreken. Dit kan zelfs wanneer je niet eens thuis bent, Terwijl jij in de file op weg naar huis staat, kun je spreken met de pizzabezorger alsof je aan de andere kant van de deur staat. Wanneer je de situatie niet vertrouwt laat je de deur dicht, of je nou wel of niet thuis bent.

 

4. IP camera in de woning

Naast een alarmsysteem is het gebruik van een IP camera het meest populaire product voor persoonlijke beveiliging. Zien is geloven, met een IP camera kun je overal en altijd jouw woning in de gaten houden. Je hoeft overigens niet zelf 24/7 naar het beeldscherm te staren, door intelligente software wordt beweging automatisch geregistreerd. Zo is het mogelijk in te stellen dat dieren genegeerd worden, de beelden worden online opgeslagen zodat je ze overal kunt bekijken waar je beschikt over internet. Mocht de stroom of het internet uitvallen, zijn er IP camera’s die voorzien zijn van een backup accu. Via een data SIM of via een SMS wordt je op de hoogte gesteld dat de stroom is uitgevallen.

 

5. Smart home

Een smart home wordt eigenlijk net als een huis van stenen opgebouwd. De router en bridge fungeren als fundering, de slimme apparaten zijn de stenen waarmee je de woning maakt. Daarbij kies je zelf welke apparaten passen in jouw leefstijl en budget, zo kun je een beveiligingscamera aanschaffen met ingebouwde alarmering voor in huis. Zo ben je goed op weg jouw woning veiliger te maken, en inbrekers buiten de deur te houden. Omdat producten zoals slimme verlichting, een slimme luidspreker om het alarm over te laten luiden en een deurbel met camera naast veiligheid ook andere voordelen bieden, zijn de kosten doorgaans goed te verantwoorden. Naast het verhogen van de veiligheid zal ook het wooncomfort toenemen.

 

Laat de inbrekers maar een blokje om lopen, jouw woning is safe!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.