Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 oktober 2018, 17:53

Omstanders leiden naar de aanhouding van verdachten

AMSTERDAM – De politie heeft afgelopen weekend drie verdachten op heterdaad kunnen aanhouden, mede dankzij oplettende omstanders en getuigen. Twee personen worden verdacht van een gewelddadige straatroof in West. De andere persoon wordt verdacht van een poging tot inbraak in Nieuw West. In beide gevallen zijn de verdachten kort na het misdrijf aangehouden op basis van een aantal zeer gedetailleerde signalementen, doorgegeven door getuigen.

Poging tot inbraak
In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober proberen drie mannen een garagebox aan de Van Suchtelen van de Haarestraat open te breken. Ze worden hierbij gestoord door een getuige, die direct de politie belt. Het drietal staakt de inbraakpoging en vlucht per auto in de richting van de Tussen Meer. De getuige kan de politie ter plaatse een gedetailleerde omschrijving geven van de drie verdachten, de vluchtauto en het kenteken. Mede dankzij deze getuige kan diezelfde nacht één verdachte worden aangehouden.

 

Gewelddadige straatroof
Op zondag 21 oktober worden twee jonge slachtoffers op de Wiegbrug in Amsterdam-West met geweld beroofd van hun bezittingen. De twee verdachten rennen weg. Meerdere getuigen kunnen na afloop de twee verdachten goed omschrijven. Ook in dit geval gaf het gedetailleerde signalement de doorslag in de aanhouding later die avond.

 

Meld verdachte situaties aan de politie
De politie verwelkomt alle tips die ons kan helpen misdrijven op te lossen. Ziet u als omstander ook iets verdachts, schroom dan niet om 112 te bellen. Heeft u later nog informatie voor de politie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan belt u met 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons