Redactie 112 0 reactie(s) di 27 november 2018, 19:25

Hennepplantages ontdekt in Westelijk Havengebied Amsterdam

AMSTERDAM – De politie heeft de afgelopen twee dagen in het Westelijk Havengebied drie hennepplantages ontdekt. De politie hield op de Elementenstraat en de Nieuw-Zeelandweg twee verdachten aan en nam de planten en apparatuur in beslag.

In een pand aan de Elementenstraat trof de politie gisteren ongeveer 500 plantjes aan.Terwijl ze bezig waren met het onderzoek meldde zich een man die aangaf de huurder van het pand te zijn. Deze 31-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

 

Vandaag stelde de politie een onderzoek in een bedrijfspand aan de Nieuw-Zeelandweg nadat personen dit weekend ’s nachts op het dak van het pand waren gesignaleerd. Dat vond de politie ondanks deze periode vreemd. Onderzoek wees uit dat in dit pand eveneens een hennepkwekerij was gevestigd. Een 37-jarige man uit Amsterdam die poolshoogte kwam nemen wat de politie aan het doen was in zijn pand, is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. In dezelfde straat trof de polite nog een hennepkwekerij aan, waarbij niemand is aangetroffen.

 

Illegaal aftappen van stroom
In alle panden is vastgesteld dat er sprake was van illegaal aftappen van stroom. Hiervan maakt de politie ook proces-verbaal op. Een illegale hennepkwekerij geeft risico’s op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Mocht u op de hoogte zijn van zo’n illegale hennepkwekerij bel dan met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons