Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 09 januari 2019, 18:05

Man (77) overvallen in zijn woning aan de Waalstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:34 uur

AMSTERDAM – Op dinsdag 8 januari rond 15.00 uur is een 77-jarige man in zijn woning aan de Waalstraat in de Rivierenbuurt slachtoffer geworden van een overval. De recherche is een onderzoek gestart en roept daarbij de hulp van het publiek in.

Het slachtoffer loopt rond 15.00 uur van de supermarkt op de Rijnstraat, via de Uiterwaardestraat terug naar zijn woning aan de Waalstraat. Wanneer het slachtoffer zijn rollator over de drempel naar binnen probeert te trekken, verschijnt de verdachte uit het niets. Deze stapt de woning in, trekt de voordeur achter zich dicht en loopt verder de woning in. De verdachte vraagt vervolgens om geld. Wanneer het slachtoffer dit niet wil geven, ontstaat er een worsteling. Het slachtoffer slaat alarm. Vermoedelijk schrikt de verdachte hiervan. Hij verlaat de woning, maar niet zonder nog iets van geringe waarde weg te nemen.

 

Signalement
De politie is op zoek naar een mannelijke verdachte met het volgende signalement:

  • 1.70 tot 1.75 meter lang
  • Smal postuur
  • Ongeveer 25 jaar oud
  • Licht getinte huidskleur
  • Kort, piekerig en donker haar met korte baard en snor
  • Spreekt Engels en vermoedelijk ook Duits

 

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van de woning, of wellicht op de route van het slachtoffer. Heeft u informatie voor de politie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.