Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 februari 2019, 18:31

Verdachte overval horlogezaak bij Duitse grens aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 13:35 uur

AMSTERDAM – De Duitse politie en een grensoverschrijdend politieteam heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, in Duitsland nabij een grensovergang een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen en gestolen horloges. De horloges zijn zeer vermoedelijk buitgemaakt bij een gewapende overval die plaatsvond op vrijdag 2 februari 2019 rond 18.00 uur in de P.C.Hooftstraat in Amsterdam. Een man kwam de exclusieve horlogezaak binnenlopen en deed zich voor als klant. Op een gegeven moment trok de man een vuurwapen en bedreigde het aanwezige personeel. De overvaller wist een aantal horloges buit de maken en verdween lopend uit de omgeving. Het winkelpersoneel was erg geschrokken maar raakte gelukkig niet gewond.

 

Vele politie-eenheden hebben direct een zoekactie opgestart in de omgeving. In meerdere trams en bussen is gekeken of daar de overvaller in zat.

 

Politiemensen die de winkel betraden troffen het behoorlijk geschrokken winkelpersoneel aan. Rechercheurs namen deze overval direct in behandeling. Getuigen werden gehoord en de aangifte werd opgenomen. Videobeelden werden in beslag genomen en buurtbewoners en andere winkeliers werden bezocht op zoek naar meer informatie en getuigen.

 

Vrijdagavond laat werd tijdens een controle in een touringcar in Duitsland bij een grensovergang een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen en de horloges die vermoedelijk waren buitgemaakt bij de overval in de P.C.Hooftstraat.

 

De verdachte is ingesloten in Duitsland en een officier van justitie van het parket Amsterdam zal de overlevering van deze man bij de Duitse justitie verzoeken.

 

De eigenaar en het winkelpersoneel zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.