Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 februari 2019, 18:09

Harde knal bij juwelier aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam

AMSTERDAM – In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari is geprobeerd in te breken bij een juwelier aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Hierbij zijn explosieven gebruikt. De politie zoekt getuigen van deze poging inbraak.

 

Rond 04.30 uur kwamen verschillende meldingen binnen van mensen die in de omgeving van de Jan Evertsenstraat een harde knal hadden gehoord. Op de Jan Evertsenstraat troffen agenten bij een juwelier grote schade aan. Al snel ontstond het vermoeden dat met explosieven geprobeerd was in te breken en de omgeving rondom de juwelier werd afgezet voor onderzoek. Uiteindelijk bleken er inderdaad explosieven te zijn gebruikt, maar was er geen explosiegevaar meer. Ook werd duidelijk dat het bij een poging inbraak was gebleven: de dader(s) kon(den) niet binnen komen. Wel ontstond er grote schade aan het pand van de juwelier en omliggende panden. Niemand raakte bij het incident gewond.

 

Melders hebben aangegeven dat zij na de knal een scooter op hoge snelheid weg zagen rijden in de richting van het Mercatorplein. Hoeveel personen precies bij het incident betrokken zijn, wordt onderzocht.

 

Getuigenoproep
De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze poging inbraak en het onderzoeksteam spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord wat het team verder kan helpen? Of heeft u mogelijk relevante camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 als u anoniem wilt blijven.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons