Redactie 112 0 reactie(s) do 14 februari 2019, 17:14

Mannen van dure horloges beroofd in centrum Amsterdam

AMSTERDAM – In de late avond van woensdag 13 februari en in de vroege ochtend van donderdag 14 februari 2019 zijn er twee straatroven gepleegd in het centrum van Amsterdam. In beide gevallen zijn de waardevolle horloges van slachtoffers weggenomen.

Omstreeks 23.00 uur loopt een 56-jarige man vanaf de Singel rechtsaf de Prins Hendrikkade op als hij een groepje mannen tegenkomt. Eén van de mannen vraagt hem om een vuurtje voor zijn sigaret. Zijn antwoord daarop is dat hij dat niet heeft. De man met de sigaret pakt hem hardhandig bij zijn pols vast en probeert hem uit balans te brengen. Het slachtoffer verweert zich en geeft hem een klap in zijn gezicht. De dader heeft in de tussentijd zijn horloge van zijn pols gerukt en rent weg in de richting van de Singel.

 

Rond 00.40 uur loopt een 35-jarige man richting zijn fiets aan de Amstel ter hoogte van de Keizersgracht. Een man loopt op hem af en vraagt hem de weg richting het centraal station. Nadat hij antwoord geeft doet de man alsof hij hem een hand wil geven. Dan trekt hij het slachtoffer aan zijn hand richting de rijbaan. Een tweede man verschijnt en pakt het slachtoffer bij zijn andere pols vast. Er ontstaat een worsteling en de twee mannen beroven hem met geweld van zijn horloge. Daarna rennen zij weg richting de Herengracht.

 

Wees alert
De politie doet onderzoek naar deze twee zaken. De laatste tijd zijn er met regelmaat dure horloges buitgemaakt, dus wees altijd alert als u op straat wordt benaderd en daarbij wordt vastgepakt. Ook is het verstandig om foto’s en een serienummer van een waardevol horloge op te slaan, dat kan helpen in het onderzoek.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons