Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 maart 2019, 16:30

Politie zoekt getuigen en beelden na explosie Linnaeusstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:35 uur

AMSTERDAM – De politie heeft naar aanleiding van de explosie bij een coffeeshop aan de Linnaeusstraat een groot rechercheteam geformeerd. Het team zoekt getuigen en beelden.

De meldkamer kreeg in de vroege ochtend van zondag 3 maart rond 05.10 uur meerdere meldingen uit de buurt dat een harde knal was gehoord bij een coffeeshop. Ook door surveillerende agenten werden een lichtflits gezien en een enorme knal gehoord. Meerdere panden liepen schade op als gevolg van de explosie. Vermoed wordt dat een explosief tot ontploffing is gebracht. Na uitgebreid (sporen)onderzoek door het Team Explosieven Veiligheid, Forensische opsporing (beide politie), brandweer en bouw- en woningtoezicht werd de plaats delict zondag rond 10.30 uur vrijgegeven. In de omgeving van de coffeeshop is een eerste buurtonderzoek gehouden.

 

Getuigen explosie en vluchtroute
Om meer te weten te komen over mogelijke achtergronden, spreekt onderzoeksteam heel graag met mensen die hier meer informatie over hebben. Het eerste beeld van de recherche is dat rond het tijdstip van de ontploffing meerdere auto’s door de Linnaeusstraat reden. De daders zouden na de ontploffing op een donkere scooter zijn gevlucht in de richting van het Oosterpark. Over de verdere vluchtroute is niets bekend. De recherche spreekt graag met mensen die mogelijk iets gezien hebben voor, tijdens en na de explosie of van de vluchtroute van de daders. Indien mensen over camerabeelden beschikken waarop mogelijk iets te zien is, dan horen rechercheurs dat heel graag. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.