Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 maart 2019, 17:17

Taxichauffeur gezocht na straatroof Lindengracht

AMSTERDAM – Zondagochtend 3 maart rond 5.45 uur wordt op de Lindengracht, vlakbij de kruising met de Brouwersgracht, een vrouw slachtoffer van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen, specifiek een taxichauffeur die op het moment van het misdrijf vlakbij geparkeerd stond.

 

De recherche is op zoek naar getuigen
Het slachtoffer arriveert kort daarvoor per scooter op de Lindengracht. Op het moment dat zij stilstaat, komt een man op haar afrennen. Hij belaagt haar en berooft haar van haar eigendommen. De man rent vervolgens weg via de Eerste Goudsbloemdwarsstraat naar de Willemsstraat. Daar verliest een getuige hem uit het oog.

 

Signalement
Het signalement van de verdachte is als volgt:

  • man
  • Circa 1.80 à 1.85 meter lang
  • Pezig en slank postuur
  • Donkere legergroen / zwarte jas met capuchon

Taxichauffeur
De recherche wil graag spreken met getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de straatroof, specifiek de chauffeur van een witte taxi die geparkeerd stond in de Lindengracht en de straatroof van dichtbij heeft gezien. Ook andere getuigen die zondagochtend rond 5.45 uur een man hard hebben zien wegrennen in de omgeving van de Lindengracht of de Willemsstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook voor mensen die wellicht beelden hebben waarop mogelijk de straatrover is vastgelegd. Neem daarvoor contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons