Redactie 112 0 reactie(s) wo 12 juni 2019, 17:01

Er is niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!

AMSTERDAM – Vrijdag 14 juni wordt voor de 20e keer het KinderBeestFeest georganiseerd, het jaarlijks besloten feest in ARTIS.

Onder begeleiding van 150 politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om chronisch of ernstig zieke kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond.

Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

 

Ruim 1250 kinderen zijn uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting komen in totaal ruim 5000 gasten.

Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd.

In totaal zijn zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen.

Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. ARTIS sluit haar kassa’s om 17.00 uur voor het reguliere publiek. Om 17.30 uur gaat de poort officieel open voor de gasten van het KinderBeestFeest. Omdat het een besloten feest is, is er dan alleen toegang met een speciaal entreebewijs.

 

Een aantal straten rondom ARTIS is vrijdagavond 14 juni a.s. tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. Dit betreft de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de
Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan.

 

Tramlijnen 9 en 14 worden omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.kinderbeestfeest.nl

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons