Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 21 juni 2019, 17:08

Gestolen auto crasht na achtervolging op de Zeeburgerdijk

Laatst bijgewerkt: zondag 13:37 uur

AMSTERDAM – Agenten stuitten op vrijdag 21 juni omstreeks 03.30 uur op een gestolen auto die de avond ervoor is gestolen vanaf de Polderweg. Na een achtervolging die eindigt op de Zeeburgerdijk kan een 17-jarige Amsterdammer worden aangehouden.

 

Op de De Lairessestraat rijdt een agent van de hondenbrigade achter een auto aan die opvallend gedrag vertoont. Wanneer het kenteken wordt doorgegeven aan de meldkamer, wordt het duidelijk dat de auto de avond ervoor is gestolen vanaf de Polderweg. Er wordt assistentie gevraagd van meerdere politievoertuigen om de bestuurder van de gestolen auto te doen stoppen, maar het loopt uit op een achtervolging. Tijdens de achtervolging probeert de verdachte meerdere keren in te rijden op de agenten, er raakt gelukkig niemand gewond.

 

De verdachte komt uiteindelijk op de Zeeburgerdijk tot stilstand doordat hij crasht op een wegmarkeringspijl. Na hevig verzet van de 17-jarige verdachte weten agenten hem aan te houden. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs en op het politiebureau blijkt ook dat de verdachte schorsende voorwaarden heeft. Op dit moment zit de verdachte nog vast en is de politie bezig met het onderzoek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.