Redactie 112 0 reactie(s) do 08 augustus 2019, 17:36

Spaanse toerist bedreigd met mes in Amsterdam Nieuw-West

AMSTERDAM – Een Spaanse toerist wordt in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2019 slachtoffer van een poging beroving op de Krijn Breursstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hij wordt hierbij bedreigd met een mes. De politie is een onderzoek gestart en roept hierbij de hulp in van het publiek.

Het is ongeveer 02.00 uur als een groep vrienden vanaf het Wallengebied met nachtbus 282 naar Amsterdam West rijdt. Ze stappen rond 03.00 uur uit op Plein 40-45. Met hen stappen nog twee jongens uit, die vanaf dat moment achter de groep vrienden aan blijven lopen. Ter hoogte van de Krijn Breurstraat wordt één van de jongens uit de groep, een 24-jarige man, belaagd door het tweetal. Ze proberen zijn rugzak weg te nemen. Het slachtoffer wordt hierbij bedreigd met een mes en krijgt meerdere trappen en klappen tegen zijn lijf, hoofd en in het gezicht. Het slachtoffer weet zichzelf in een portiek in veiligheid te brengen en belt de hulpdiensten. De twee daders zijn er dan al vandoor.

 

Signalementen
Van het tweetal is het volgende signalement bekend:

Man
Tussen de 15 en 17 jaar oud
slank postuur
ongeveer 1.75 meter lang
droeg donkere kleding
donker getinte huidskleur
zwart kort haar

 

Man
Tussen de 18 en 20 jaar oud
Ongeveer 1.77 – 1.80 meter lang
slank postuur
getinte huidskleur
zwarte trui met capuchon op hoofd

 

Getuigen
De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op om zich te melden. Heeft u die bewuste nacht iets gezien wat het onderzoek verder kan helpen? Of heeft u wellicht (dashcam)beelden van de looproute van de groep vrienden, met mogelijk daarachter de verdachten? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons