Logo 112Amsterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 14 januari 2021, 2:08

Moeite met het verkopen van een woning in Amsterdam?

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12:38 uur

De afgelopen jaren is in ons land de vraag naar woningen sterker gestegen dan het aanbod. De woningmarkt wordt intussen dan ook niets voor niets al enige jaren als ‘overspannen’ getypeerd. De situatie in Amsterdam spant hierbij de kroon. Dit maakte het erg interessant om hier een tweede woning te kopen om te vervolgens te verhuren, of de ‘extra’ woning zodra mensen gingen samenwonen of een woning uit een erfenis te gaan verhuren. Maar hoewel de woningprijzen hier intussen hoger dan ooit zijn, wordt wel verwacht dat de stijging in 2021 tot een einde zal komen. Dit maakt het interessant de woning nu te verkopen. Maar wat als dit meer moeite kost dan verwacht? 

 

Ook in Amsterdam zijn er woningen die lang te koop staan

In eerste instantie werd voorspeld dat de coronacrisis zou zorgen voor de langverwachte daling van de huizenprijzen. Dit lijkt vooralsnog niet bewaarheid te zijn. Zodra bekend is dat een woning in Amsterdam te koop zal komen, staan er vaak honderden geïnteresseerden in de rij. Woningen worden dan ook vaak binnen enkele dagen verkocht. Meestal ook nog eens voor een bedrag ver boven de vraagprijs. Toch zijn er ook in Amsterdam woningen te vinden die al geruime tijd te koop staan. De redenen hiervan? Het kan bijvoorbeeld gaan om een gecombineerde woon-werklocatie waar maar een kleine doelgroep voor is, of een ongunstige locatie.

 

Heb jij ook moeite met het verkopen van een woning in Amsterdam? Dan kan het handig zijn om eens te informeren of een huis opkoper interesse heeft in de woning. Het gaat hier om investeerders die woningen kopen, discreet en efficiënt. En snel, want de verkoop kan al binnen een week rondgemaakt worden. In vergelijking met een normaal verkooptraject kost deze procedure minder tijd en energie. En minder geld, want je hebt geen notaris- of verkoopmakelaarskosten. Door deze voordelen hebben ook steeds meer mensen die hun eigen woning willen verkopen interesse in een huizen opkoper. Bijvoorbeeld omdat ze al verhuisd zijn en niet langer dubbele woonlasten willen hebben. 

 

Lastig aan particulieren te verkopen: een verhuurde woning

De afgelopen jaren zijn de hypotheekregels behoorlijk aangescherpt. Er kan onder andere minder hypotheek gekregen worden bij een bepaald inkomen, er kan niet méér geleend worden dan de aankoopwaarde en er moet afgelost worden als je gebruik wil maken van de hypotheekrenteaftrek. Samen met de gestegen woningprijzen heeft dit alles ervoor gezorgd dat er een grote vraag naar huurwoningen is. Heb jij de afgelopen jaren een woning geërfd in Amsterdam en deze verhuurd? Of ging je samenwonen en hebben jij en je partner besloten de woning waarin jullie niet gingen wonen niet te verkopen maar te verhuren? Een woning verhuren is niet alleen een mooie investering, het heeft ook nadelen. Zo kan er een conflict ontstaan met de huurder. Of je hebt nu door de coronacrisis minder inkomsten en hebt moeite de woning te blijven financieren.

 

De verhuurde woning verkopen kan de beste oplossing zijn. Maar niet veel particuliere kopers zitten hierop te wachten. De wet- en regelgeving in ons land beschermt huurders namelijk goed, bijvoorbeeld als het gaat om het beëindigen van het huurcontract of een huurverhoging. De verkoop van een verhuurde woning aan een investeerder, waarbij het huurcontract wordt overgenomen, biedt een hogere slagingskans. Er is zoals gezegd een grote vraag hiernaar. Zo maak je optimaal gebruik van de mogelijkheid de waarde van de woning te verzilveren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.