Logo 112Amsterdam

Redactie defensie 0 reactie(s) vr 04 februari 2022, 18:43

Politie onderzoekt poging overval op supermarkt Frederiksplein en zoekt getuigen

Laatst bijgewerkt: maandag 27 nov 2023 om 16:56 uur

AMSTERDAM – Medewerkers van een supermarkt aan het Frederiksplein kregen donderdagochtend 3 februari 2022 te maken met twee jonge overvallers. Het tweetal kwam rond 7.30 uur de winkel binnen en vertrok uiteindelijk zonder buit. De recherche onderzoekt de zaak.

Toen een leidinggevende rond 7.30 de bel hoorde van de laadruimte en opende omdat hij dacht dat het collega’s waren, zag hij al meteen dat het niet in orde was. Voor hem stonden twee jonge mannen met gezichtsbedekking. De leidinggevende is vastgepakt door de daders en binnen volgden woordelijke bedreigingen en een zoektocht naar geld. Toen bleek dat er niets te halen viel, vertrok het duo zonder buit in de richting van de Amstel. Niemand raakte gewond.

Signalement
In de omgeving heeft de politie uitgebreid naar de daders gezocht. Hier kwam ook een politiehelikopter aan te pas en via Burgernet is de hulp van het publiek ingeroepen. Dit heeft nog niet geleid tot aanhoudingen. Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:

– Donker getint;
– 13 à 14 jaar oud;
– 1,70 m lang;
– Geheel in het zwart kleed;
– Handschoenen aan;
– Gezichtsbedekking.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Weet je meer, of was je rond dit tijdstip in de buurt van het Frederiksplein en heb je iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.