Redactie overig 0 reactie(s) do 17 maart 2022, 15:08

Politie zoekt getuigen van mishandeling nabij Leidseplein, slachtoffer loopt ernstig hoofdletsel op

Laatst bijgewerkt: donderdag 15:08 uur
AMSTERDAM – In de vroege ochtend van zondag 27 februari 2022 wordt een 27-jarige man door een groep nog onbekende mannen mishandeld. Het slachtoffer loopt hierbij ernstig hoofdletsel op. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en roept alle betrokkenen dringend op om zich te melden. We spreken ook graag met de personen die het slachtoffer na de mishandeling hebben bijgestaan, ook als u ter plekke al met de politie heeft gesproken.

Rond 04.00 uur verlaat het slachtoffer die nacht een feestje in de buurt van het Leidseplein. Als hij een half uur later over de Stadhouderskade loopt, ziet hij dat een kennis van hem – die op datzelfde feestje aanwezig was – lastig gevallen wordt door een groep van ongeveer zeven mannen. De man probeert de boel nog te sussen, maar krijgt onverwachts zelf een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer probeert nog te ontkomen. Hij rent de kruising van het Leidseplein met de Stadhouderskade over, maar stort dan op straat ineen. Terwijl het slachtoffer bewusteloos op de grond ligt, schoppen drie verdachten tegen zijn hoofd. Als het slachtoffer even later bijkomt, blijkt zijn telefoon ook nog eens verdwenen. Hij wordt per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar blijkt dat hij een zware hersenschudding heeft.

Locatie
Het voorval heeft plaatsgevonden op de Stadhouderskade, ter hoogte van de Tesselschadestraat.

Fietser is belangrijke getuige
Uit onderzoek is gebleken dat kort voor dit incident een nog onbekende fietser eveneens is lastig gevallen op de Stadhouderskade, mogelijk door dezelfde groep mannen. Herkent u zichzelf in dit verhaal of in deze situatie? Neem dan contact met ons op. U bent mogelijk een belangrijke getuige.

Getuigen
De politie heeft deze mishandeling in onderzoek en is met name op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van het incident. Heeft u iets gezien? Geef uw informatie dan door via telefoonnummer 0900-8844.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.