Logo 112Amsterdam

Redactie overig 0 reactie(s) ma 17 januari 2022, 16:06

Portiek van flat in Amsterdam Nieuw-West zwaar beschadigd na explosie, politie zoekt getuigen

Laatst bijgewerkt: maandag 16:06 uur
AMSTERDAM – Op zondagavond 17 januari heeft een explosie plaatsgevonden in een portiek van een flat aan het Adingerdorphof in Amsterdam Nieuw-West. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is er veel schade. De recherche is op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.

Rond 22.30 uur waren er meerdere meldingen van de explosie, nadat bewoners een harde knal hadden gehoord. Door de explosie is de pui van het portiek zwaar beschadigd: alle ramen lagen eruit en in de wijde omtrek lag puin op de grond. Ook is er schade aan auto’s die in de buurt stonden. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

De politie zette het gebied rond de flat af en specialisten van Forensische Opsporing en Team Explosieven en Veiligheid hebben onderzoek verricht en sporen veilig gesteld. De Explosieve Opruimingsdienst is ter plekke geweest om te controleren of er overige explosieven aanwezig waren. Dit was niet het geval.

Tips?
De recherche onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld en wie hiervoor verantwoordelijk is. Uit getuigenverklaringen ontstaat het beeld dat een persoon na de explosie weg rende in de richting van het Botteskerkpark en daar een scooter pakte en wegreed in de richting van de Reimerswaalstraat.

Heeft u iets opvallends gezien voorafgaand aan, tijdens of na de explosie in de omgeving van de flat? Bent u mogelijk in bezit van relevante camerabeelden? Of kunt u de recherche op een andere manier verder helpen?

Neem dan contact met de politie op via 0900-8844 en verwijs daarbij naar proces-verbaal nummer PL1300-2022010329.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.