Logo 112Amsterdam

Redactie ongeval 0 reactie(s) zo 11 december 2022, 5:20

Scooterrijder dood na aanrijding met auto, bestuurder gaat ervandoor

Laatst bijgewerkt: maandag 27 nov 2023 om 16:38 uur

AMSTERDAM – Zaterdagavond 10 december 2022 omstreeks 23.20 uur heeft een ernstige aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden op de Tweede Hugo de Grootstraat. De vermoedelijke veroorzaker en bestuurder van een personenauto is doorgereden.

Een personenauto reed volgens getuigen vanaf de Jan van Galenstraat de Tweede Hugo de Grootstraat in. Daar verloor de automobilist, kennelijk de macht over het stuur en reed aan de overzijde van de weg een scooterrijder en fietser aan, die in de tegenovergestelde richting reden. De 20-jarige bestuurder van de scooter werd direct door omstanders gereanimeerd, die reanimatie werd later door hulpverleners overgenomen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht en overleed daar aan zijn verwondingen.

De fietser raakte ook gewond en is naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is nog onbekend.

Een omstander had heel snel gehandeld en direct een foto gemaakt van de doorrijdende personenauto. Politiemensen troffen later, in de binnenstad de bewuste personenauto aan. Politiemensen zijn druk bezig om de verdachte op te sporen.

Forensisch specialisten hebben op de locatie van de aanrijding het sporenonderzoek gedaan. Een specialistisch team van politiemensen heeft deze ernstige zaak in behandeling.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.