Logo 112Amsterdam

Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 17 januari 2022, 19:43

Simpele maar handige tips bij het verkopen van je huis in Amsterdam

Woon je in Amsterdam en ben je van plan om je huis te verkopen maar weet je eigenlijk niet precies hoe? Door de grote veranderingen in de woningmarkt zit je eigenlijk wel in een goede positie als je je huis wilt verkopen. Als je je huis gaat verkopen moet je natuurlijk van allerlei dingen gaan regelen. Maar het promoten van je huis is misschien nog wel het belangrijkst. Want je kijkers vinden die je huis willen bezoeken en eventueel die je huis willen kopen.

Nu is de vraag hoe trek je deze kijkers en hoe zorg je er voor dat de kijkers geïnteresseerd zijn? Hoe je dit precies doet lees je hieronder. Zo lees je alle tips en tricks om je huis zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar te geven. Naast dat je zelf dingen kunt gaan doen is de eerste tip om hulp van buitenaf te hebben. Het zoeken naar een makelaar Amsterdam kan moeilijk zijn door het grote aanbod, vergelijken loont meestal wel. Het is echter wel belangrijk om de beste te kiezen.

Een goede eerste indruk
Om aandacht te krijgen is het makkelijkste platform, social media en het internet er zijn genoeg platformen waar je jouw huis op kunt laten zien zodat anderen misschien wel hun droomhuis vinden. Maar hoe zet je je huis op social media? Mensen die opzoek zijn naar een huis, bekijken de hele dag door allemaal foto’s van allerlei verschillende huizen, woonkamers, slaapkamers, keukens enzovoort. Het is dus belangrijk dat de eerste indruk goed is en dat je opvalt. Aangezien de kopers de hele dag door al huizen zien, moet die van jou opvallen.

Zorg ervoor dat alles netjes is en dat de koper zich welkom voelt. Laat niet alleen apart foto’s zien van de kamers maar probeer ook het geheel te laten zien. Zo kunnen de kijkers een goed beeld vormen en zo hoeven ze ook niet teleurgesteld te raken als het in het echt anders is. Het is dus belangrijk om de realiteit te laten zien op het internet. Om kijkers te krijgen is een tip om hashtags te gebruiken, zo kan je de hashtag Amsterdam gebruiken. Zo krijg je al snel kijkers die opzoek zijn naar een huis in Amsterdam. Om nog beter in detail te gaan kun je ook je wijk of je straat erbij zetten met een hashtag. Bijvoorbeeld #Amsterdam #dePijp.

Promoot je huis
Als je een verkoopmakelaar in Amsterdam vraagt dan raad hij het waarschijnlijk aan om je huis op een site als Funda te zetten. Dit is ook een erg handig optie en gelukkig zijn er genoeg makelaars in Amsterdam die je daarmee kunnen helpen. Zelf kun je ook dingen doen. Zorg ervoor dat mensen je huis te zien krijgen, plaats het op social media en vraag of vrienden dit eventueel willen delen. Verder is het belangrijk dat je duidelijke foto’s hebt van goede kwaliteit. Zo kunnen de eventuele kopers hun goed inleven. Zorg daarom voor scherpe foto’s. Laat vooral bijzonderheden zien maar ook de details.

Verder is het belangrijk dat je het huis omschrijft, vertel alle voordelen en de eventuele nadelen. Vertel eens wat over Amsterdam zelf voor de nieuwe bewoners of vertel wat over de wijk waar je in woont. Woon je dichtbij het vondelpark of het centrum, staat je huis in de binnenstad, de Pijp, Osdorp of misschien wel in het Westerpark? Laat dit duidelijk weten en ook waarom jouw wijk of straat nou zo leuk is. Zo kunnen de klanten nog beter kijken of dit huis het perfecte huis is. Vertel bijvoorbeeld waarom jij je zo goed voelde bij dit huis toen je hem kocht. Zorg dat je zoveel mogelijk positieve en leuke weetjes geeft zodat de kijkers helemaal enthousiast worden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.