Redactie misdaad 0 reactie(s) zo 27 maart 2022, 19:53

Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam afgezet na schietpartij

Laatst bijgewerkt: maandag 17:20 uur
AMSTERDAM – Zondagavond 27 maart heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam.

Twee personen hebben over en weer geschoten en zijn daarna beiden gevlucht. De politie roept getuigen op zich te melden als zij beeldmateriaal hebben of andere nuttige informatie voor het onderzoek.

Rond 19:25 uur lost één persoon uit een klein model personenvoertuig schoten in de richting van een voetganger. De voetganger trekt ook een wapen en schiet terug. Daarna vluchten zij beiden een andere kant uit. Volgens getuigen steekt de voetganger de Admiraal de Ruijterweg over en rent via de Rijpstraat rechtsaf de Bestevaerstraat in.

Als de politie ter plaatse komt zetten agenten de plaats delict af. Meerdere hulzen en een kogel worden aangetroffen. Daarnaast krijgt de politie ook een melding van aangetroffen bloedsporen in een parkeergarage bij het Mercatorplein. Ook daar wordt een plaats delict met linten afgezet om vervolgens sporenonderzoek te doen.

Beeldmateriaal?
De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en de aangetroffen bloedsporen bij de parkeergarage op het Mercatorplein. Verder wil het onderzoeksteam meer weten over de schutters en roept getuigen op zich te melden met beelden van het incident of van de vluchtroutes. Andere nuttige informatie voor het team is ook zeer welkom. Heeft u informatie? Laat het de politie dan weten via 0900-8844.

Foto’s : AS Media

20220327194756.jpg 20220327194757.jpg

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.