Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 22 december 2021, 17:17

Vluchttijd voor weggebruikers bij voertuigbrand te lang, Arenatunnel voor onbepaalde tijd afgesloten

AMSTERDAM – Vanaf donderdagavond 23 december 22.00 uur is de onderdoorgang van de Burgemeester Stramanweg onder de Johan Cruijff ArenA (de Arenatunnel) voor onbepaalde tijd afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid. Parkeergarage P1, die onder het Arenacomplex ligt, blijft open.

We moeten de tunnel volledig afsluiten omdat de vluchttijd voor weggebruikers bij een eventuele voertuigbrand te lang is. Dat is gebleken uit recent veiligheidsonderzoek.

Omleidingsroute
Alle omleidingsroutes staan met borden aangegeven. Verkeer uit noordelijke richting rijdt via de Ring A10 en afrit S112 (Gooiseweg), richting Bijlmer. Verkeer vanuit het zuiden en westen rijdt via de A2, A9 en afrit S112 (Gooiseweg), richting Bijlmer. We verwachten dat het op de omliggende wegen drukker wordt, maar Zuidoost blijft goed bereikbaar. De Arenatunnel blijft onder bepaalde omstandigheden wel toegankelijk voor nood- en hulpdiensten.

Meer onderzoek nodig
Het sluiten van de Arenatunnel heeft uiteraard gevolgen voor reistijden, het verkeer, omwonenden en bedrijven. Daarom hebben we ook naar andere opties gekeken, maar het sluiten van de tunnel bleek op dit moment onvermijdelijk. De Arenatunnel stond op de agenda voor 2022/2023 om gerenoveerd te worden. Deze renovatie is uitgesteld omdat er geen financiële ruimte was in de gemeentelijke begroting 2022.

De komende tijd onderzoeken we of er andere maatregelen mogelijk zijn waardoor de Arenatunnel toch aan de wet kan voldoen. Mogelijk zou de tunnel dan onder bepaalde voorwaarden voor de renovatie weer open kunnen. De resultaten van dit onderzoek worden in het voorjaar van 2022 verwacht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons