Redactie ongeval 0 reactie(s) wo 23 februari 2022, 16:29

Voetganger (22) zwaargewond bij aanrijding met lijnbus, politie zoekt getuigen

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:29 uur
AMSTERDAM – Op dinsdagavond 22 februari 2022 heeft er op de Rooseveltlaan in Amsterdam-Zuid een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een 22-jarige voetganger en een lijnbus. Opsporing Team Verkeer (OTV) doet onderzoek naar dit verkeersongeval en is dringend op zoek naar getuigen.

Rond 22.45 uur krijgen agenten de melding van een aanrijding tussen een lijnbus en een voetganger op de kruising Roosenveltlaan en Waalstraat. Ter plaatse treffen zij op het asfalt een zwaargewond slachtoffer aan. Medewerkers van de ambulance hebben het slachtoffer met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Forensische Opsporing Verkeer (FO-Verkeer) heeft sporen aangetroffen en veiliggesteld.

Getuigen gezocht
OTV is dringend op zoek naar getuigen die meer weten over de toedracht van deze aanrijding. Uit onderzoek blijkt dat er meerdere passagiers in de bus zaten toen het verkeersongeluk plaatsvond. Ook is er ten tijde van de aanrijding een hardloper gezien. OTV komt graag in contact met deze mensen. Neem alstublieft contact op via 0900-8844. Heeft u beelden? Ook deze ontvangt het onderzoeksteam graag. Wilt u telefonisch tips doorgeven? Vergeet dan niet om proces-verbaalnummer PL1300_2022035461 door te geven. Zo weet de medewerker over welke zaak u het heeft.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.