Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 09 november 2022, 20:08

Voordelig een nieuwe zorgverzekering afsluiten

Nu het einde van het jaar nadert en de meeste zorgverzekeraars die nieuwe premie voor 2023 bekend hebben gemaakt, is voor honderdduizenden Nederlanders tijd om hun zorgverzekering is kritisch onder de loep te nemen. Dit houdt niet alleen in dat je kijkt naar wat je maandelijks betaald, maar ook naar de voorwaarden die eventueel door je verzekeraar zijn aangepast. Want ondanks de verplichting die een verzekeraar heeft om zich te houden aan de minimaal zorg die door de overheid is vastgesteld voor in het basispakket, mogen ze hier natuurlijk wel boven gaan zitten. Het kan dus zijn dat jouw verzekeraar na enkele jaren besluit om het aantal extra behandeling terug te brengen tot het minimale verplichte aantal. Dus wil jij weten hoe je eenvoudig en voordelig een nieuwe zorgverzekering af kunt sluiten? Bekijk dan deze tips!

Zorg dat je weet wat je nodig hebt

Naarmate je ouder wordt, is de kans vrij groot dat je steeds meer zorg nodig hebt. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, want daar ben je immers voor verzekerd. Op het moment dat je dan besluit om over te stappen naar een andere verzekeraar, dan is het wel fijn te weten op welke vergoedingen en bepaalde zorg je nu aanspraak maakt, zodat je kunt kijken wat de mogelijkheden bij je nieuwe verzekeraar zijn. Je kunt namelijk maandelijks wel minder kwijt zijn, maar op het moment dat je nieuwe verzekeraar minder vergoed dan je huidige verzekeraar, dan ben je natuurlijk per saldo veel duurder uit. Schrijf dus voor jezelf op welke medicatie je nodig hebt, welke behandelingen en eventueel of je ook speciale schoenen draagt, een bril of lenzen nodig hebt of misschien wel andere zorg. Zo kun je op basis van deze informatie eenvoudig je zorgverzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet alleen de juiste maandelijkse premie betaalt, maar dat je ook de juiste dekking hebt.

Online vergelijken van verschillende zorgaanbieders

In de huidige tijd is het online vergelijken van verschillende zorgaanbieders natuurlijk vele malen makkelijker geworden. Online kun je namelijk via een zorgvergelijker aangeven wat jij belangrijk vindt, zodat er een selectie van verzekeraars wordt gemaakt die aansluit bij jouw wensenlijst. Dit geldt overigens niet alleen voor je zorgverzekering, maar ook voor allerlei andere zaken. Door online te vergelijken kun je namelijk niet alleen in één oogopslag zien wat je maandelijks te betalen premie is, maar kun je ook zien wel eventuele aanvullende voorwaarden een verzekeraar hanteert.

De korting bij een hoger eigen risico

In Nederland is iedereen verplicht om een minimaal eigen risico van 385 euro per jaar te dragen. Toch kun je ervoor kiezen deze met maximaal 500 euro te verhogen. Dat houdt dus in dat de eerst kosten voor een bepaalde behandeling voor eigen rekening zijn. Kies je ervoor je eigen risico te verhogen, dan bieden verzekeraar je vaak maandelijks een korting op de te betalen premie. Des te belangrijker dus om hier goed naar te kijken. Stel dat je nooit aanspraak hoeft te maken op dit eigen risico, dan kan het dus interessant zijn om ervoor te kiezen dit te verhogen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons