Auto wassen water
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 26 januari 2023, 18:54

Voorkom ongelukken door je auto regelmatig te wassen

Met het grondig reinigen van een auto ben je al snel een uur kwijt, in het bijzonder wanneer je naast de buitenkant ook de binnenzijde ervan schoonmaakt. Een alternatief is een rit door de wasstraat, wat een onnodig groot risico op krassen met zich meebrengt. Daarbij is het bepaald geen duurzame optie: je verbruikt er al snel circa 200 liter water per wasbeurt. Er zijn verschillende redenen die maken dat periodiek je auto poetsen in Amsterdam belangrijk is. Auto’s zijn tegenwoordig met talloze sensoren en rijhulpsystemen uitgevoerd. Ernstig vervuilde sensoren worden gehinderd in hun werking, wat de veiligheid van het voertuig kan verminderen. Of denk aan ernstig vervuilde koplampen, welke als gevolg van het vuil niet langer goed zichtbaar zijn voor medeweggebruikers. Voorkom ongelukken in het verkeer, door de auto regelmatig te (laten) wassen.

Laat je auto wassen onder werktijd

Je hoeft het wassen van de auto niet zelf te doen. Een goed alternatief voor een rit door de wasstraat is het laten reinigen van de auto onder werktijd. Er zijn partijen die naar kantoor komen om de auto aldaar voor je te wassen. Terwijl jij aan het werk bent, zorgen zij dat je aan het eind van de werkdag in een frisse auto terug naar huis kunt rijden. Werk je voornamelijk vanuit huis deze maanden? In dat geval kun je zo’n partij bij je thuis laten komen voor het onderhoud aan het voertuig. Wel zo comfortabel! Het bespaart je veel tijd en helpt je de auto tot een veilig vervoersmiddel te houden.

Nut en noodzaak van het wassen van je auto

Niet alleen voor je eigen veiligheid en die van medeweggebruikers is het periodiek laten wassen van de auto belangrijk. Denk ook aan het feit, dat de auto sneller slijt als deze niet regelmatig onderhouden wordt. Je loopt bijvoorbeeld een risico op corrosie, op krassen, enzovoorts. Daarbij zal het interieur van de auto sneller slijten, wanneer hier zanddeeltjes op achterblijven.

Combineer het wassen met het polijsten van je auto

Door het grondig laten reinigen van de auto te combineren met het polijsten ervan, blijft deze z’n glans behouden of krijgt deze z’n oude glans terug. De auto lijkt hiermee weer als nieuw. Het polijsten van de auto zorgt er daarnaast voor dat kleine beschadigingen aan het voertuig hersteld worden; denk aan de oppervlakkige krassen. Ook het polijsten van een auto kan op locatie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.