Logo 112Amsterdam

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 19 september 2022, 22:20

Waar kun je voordelig parkeren in Amsterdam?

Laatst bijgewerkt: maandag 27 nov 2023 om 16:44 uur

AMSTERDAM – Als je regelmatig met de auto naar Amsterdam komt, dan weet je dat de parkeertarieven hoog kunnen oplopen. Gemiddeld betaal je in Amsterdam zo’n 7,50 per uur. De parkeertarieven in Amsterdam zijn hoog vanwege de drukte en de plannen van de gemeente. De Gemeente Amsterdam wil namelijk minder auto’s in de binnenstad. Het streven van de Gemeente Amsterdam is om in 2030 een CO2-vrije stad te zijn. Nu vraag je je waarschijnlijk af of het mogelijk is om toch voordelig te parkeren in Amsterdam. Wij geven je enkele tips om je daarbij te helpen!

Park and Ride

Eén van de mogelijkheden is om je auto te parkeren bij Park and Ride. Dit zijn negen garages rond het stadscentrum. Vanaf alle Park and Ride garages kun je eenvoudig met het openbaar vervoer het stadscentrum bereiken. De parkeerkosten zijn 1,- per uur. Daartegenover staat dat je gebruikmaakt van het openbaar vervoer. De parkeerkosten zijn exclusief de kosten voor het openbaar vervoer.

Voor Park and Ride gelden enkele regels:

  • Na 10:00 inrijden. Parkeer je voor 10:00? Dan betaal je 8,- per dag
  • Met het OV naar het stadscentrum, en terug naar de P+R garage? Dan ontvang je de P+R-korting.
  • Koop een OV-kaart op de P+R-locatie. Een P+R-vervoersbewijs met korting kost 5,50 per persoon en is in beide richtingen te gebruiken.

Gratis Parkeren

Liever helemaal niet betalen? Ook dat is mogelijk! Je kunt van 0:00 tot 4:00 gratis parkeren in Amsterdam. Ook is het op zondagen op veel plekken in Amsterdam gratis. Dit geldt niet voor de binnenstad, maar op ongeveer 15 minuten loopafstand van de grachtengordel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebied onder het Vondelpark. Ook zijn er gratis parkeerplaatsen in de buurten rond de ring van Amsterdam, zoals in de wijk Bijlmer Arena.

Vooraf reserveren

Wil je toch liever je auto parkeren in het centrum? Dan hebben wij een tip hoe je voordelig kunt parkeren in Amsterdam. Het is verstandig om voor vertrek een parkeerplek te reserveren. Je kunt gebruikmaken van een vergelijkingswebsite, zoals GoedkoopParkeren. Op hun website kun je verschillende parkeeraanbieders met elkaar vergelijken. Zo vind je eenvoudig en snel de parkeeraanbieder die bij je past. Vooraf reserveren zorgt ervoor dat je snel en makkelijk kan parkeren in Amsterdam. Daarnaast is vooraf reserveren een stuk goedkoper, dan ter plekke een parkeerplek regelen. Je bespaart dus zowel tijd als geld!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.