Logo 112Amsterdam

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) vr 12 augustus 2022, 21:38

Wat je moet weten over BHV-cursussen

Je hebt vast wel eens van BHV-cursussen gehoord – ze zijn overal! Maar wat zijn het precies? BHV-cursussen (afkorting van bedrijfshulpverlening) zijn cursussen die mensen leren hoe ze veilig kunnen omgaan met noodsituaties. Vroeger waren deze cursussen alleen toegankelijk voor bepaalde groepen mensen, maar tegenwoordig zijn ze voor iedereen toegankelijk.

Als je overweegt een BHV-cursus te volgen, is het belangrijk te weten wat deze inhouden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over BHV-cursussen, zoals de soorten cursussen die beschikbaar zijn, de voordelen van het volgen van een cursus en hoe je een cursus bij jou in de buurt kunt vinden.

Wat is BHV?

Laat ik je iets vertellen over BHV. BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Dat is een cursus die een aantal werknemers per bedrijf moeten volgen. De BHV-cursus leert hoe je in noodsituaties moet handelen. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als er brand uitbreekt of als er iemand gewond raakt.

Als je deze cursus volgt, kun je veilig en verantwoord aan het werk. Dat is belangrijk, want veiligheid staat voorop.

Wat is een BHV-cursus?

Een BHV-cursus is bedoeld om werknemers te leren hoe ze moeten handelen in noodsituaties. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een brand kunt blussen, hoe je een slachtoffer moet reanimeren en hoe je moet optreden bij een ontruiming. De cursus wordt gegeven door professionals die weten wat ze doen. Bovendien is de kans op ongelukken klein, omdat de lessen worden gegeven in een veilige omgeving. 

Voor een BHV Amsterdam hoef je niet naar een locatie ver weg te reizen. Je kunt een BHV-cursus namelijk ook online volgen. Dit doe je wanneer het jou uitkomt en vanuit huis!

Wat zijn de voordelen van het volgen van een BHV-cursus?

Volgens velen zijn de voordelen van het volgen van een BHV-cursus onbetwistbaar. Zo word je bewust van de risico’s die je loopt als je werkt en weet je precies wat je moet doen in geval van een ongeluk. Daarnaast kun je door het volgen van een BHV-cursus ervaring opdoen met het redden van slachtoffers.

Verder is het belangrijk om te weten dat werkgevers verplicht zijn om werknemers een BHV-cursus aan te bieden. Heb je dus interesse in een carrière in de veiligheidsbranche, of wil je gewoon weten hoe je jezelf en anderen in noodsituaties kunt redden, dan is een BHV-cursus zeker iets voor jou!

Welke cursussen kan ik volgen?

In de meeste gevallen volg je deze cursus via een erkende opleider. Je kunt kiezen uit verschillende cursussen: een basiscursus, een herhalingscursus of een nascholing. De opleiding duurt gemiddeld één dag en je krijgt hiervoor een certificaat.

Hoe vaak moet ik een BHV-cursus volgen?

Vaak moet je een BHV-cursus volgen, maar hoe vaak precies verschilt per bedrijf. In ieder geval moet je de cursus jaarlijks herhalen. Sommige bedrijven verplichten je om elke twee jaar een cursus te volgen.Het is belangrijk om bij te blijven op het gebied van BHV. Niet alleen omdat het verplicht is, maar ook omdat de wetgeving steeds aanscherpt. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.