Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 08 juni 2022, 19:57

Wat zijn de veiligste online betaalmethoden?

Het internet heeft de wereld snel veranderd in een wereldwijd dorp. Bedrijven zijn niet achtergebleven om het meeste uit internet te halen. Dankzij internet en geavanceerde online betaalmethoden kunnen klanten nu overal ter wereld hun favoriete merken kopen, terwijl ze ook allemaal geld kunnen storten op hun account bij een casino online iDeal met deze betaalmethode. Naast de positieve en positieve kant van internet en online betaalmethoden, bestaat er een donkere kant: inbreuk op de beveiliging. Elke keer dat je een online betaling uitvoert, bestaat er een klein risico dat hackers of dieven in het geheim je bank- of betalingsgegevens stelen. Dit kan riskant zijn als het gebeurt, omdat ze je account kunnen gebruiken om frauduleuze betalingen naar hun rekeningen te doen, artikelen te kopen of zelfs je geld te krijgen. Dit kun je voorkomen met de volgende betaalmethoden!

Debetkaarten 
Een goedkope en veilige manier om online betalingen te doen, is door gebruik te maken van debetkaarten. Door een bankpas te gebruiken om online betalingen te voltooien, wordt het geld direct van je rekening afgeschreven. Met een debetkaart hoef je je geen zorgen te maken over het opbouwen van schulden zoals bij creditcards. Een extra kenmerk van debetkaarten die creditcards verdringt, is de bescherming tegen “nul aansprakelijkheid”. Hier is een tip om je te helpen je rekening te isoleren en je bankpasgegevens te beschermen: gebruik een prepaidkaart om betalingen te doen. Er wordt geld op de kaart geladen, waardoor directe opname van je betaalrekening wordt voorkomen. Het vermindert ook de tijd die je je gegevens gebruikt om online transacties af te ronden.

Creditcard
Een creditcard kan de beste keuze zijn voor je online transacties, inclusief je boodschappen. Creditcards bieden namelijk een gemakkelijke manier om betalingen te doen, om nog maar te zwijgen van hun veilige karakter. Bovendien is het proces van betalingen met creditcards doorgaans voor alle websites vergelijkbaar. Ze hebben een sterke fraudebeschermingsfunctie. Verder is het vrij eenvoudig om geld terug te storten wanneer een verkeerde transactie is gedaan. Wanneer je online transacties uitvoert met je creditcard, wordt het geld niet onmiddellijk van je bankrekening afgeschreven. In plaats daarvan betaalt de kaartuitgever voor de goederen of diensten en betaal je later. Dus wanneer je verdachte activiteiten opmerkt, kun je je kaartuitgever hiervan op de hoogte stellen om verdere fraude te voorkomen.

Alternatieve betalingsdiensten
Dit zijn betalingsdiensten van derden die in toenemende mate het veld van online transacties sieren. PayPal is waarschijnlijk de meest populaire, zowel vanwege de betrouwbaarheid als de veiligheid. Andere betalingsdiensten zijn onder andere Google Wallet, Payoneer, Skrill. Wat deze methoden veilig maakt voor online betalingen, is dat gebruikers geen privégegevens delen. Het enige dat ze met de andere partijen delen, is hun adres, zeg maar de e-mailadres. Zodra de betaling door de ene partij is gedaan, ontvangt de andere partij deze binnen korte tijd op hun gelijkwaardige adres. Verder worden deze betalingsdiensten als veilig beschouwd omdat ze een “kopersbescherming”-functie hebben. Dit maakt ze bijna net zo veilig als creditcards wanneer de betaling of goederen niet aankomen, zodat je niet wordt opgelicht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons