Logo 112Amsterdam

Annemarie overig 0 reactie(s) di 01 februari 2022, 15:47

World Police & Fire Games 2022 gaat definitief door: inschrijving vandaag geopend, 10.000 internationale deelnemers verwacht

Laatst bijgewerkt: dinsdag 1 feb 2022 om 17:27 uur

ROTTERDAM – Vanaf vandaag kunnen medewerkers van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen van over de hele wereld zich inschrijven voor de World Police & Fire Games 2022. Dit grootse breedtesport evenement met 63 sportonderdelen vindt voor de eerst in de historie plaats in Nederland.

De 19e editie van de WPFG2022 zal plaatsvinden van vrijdag 22 tot en zondag 31 juli 2022. Rotterdam is het kloppend hart van dit unieke evenement. Tijdens de WPFG2022 zijn er – verspreid over heel Nederland – maar liefst 45 locaties waar activiteiten worden georganiseerd.

Naast de vele sportonderdelen en side-events in Rotterdam, wordt op het Willemsplein een ‘Athletes Village’ gecreëerd. Oftewel, een bruisende ontmoetingsplek voor iedereen die bij de spelen betrokken is. Naast waardevolle ontmoetingen kan hier genoten worden van een cultureel programma en sportdemonstraties.

Ontmoeten, sportiviteit & respect
“De World Police & Fire Games 2022 zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast willen wij sportiviteit stimuleren en respect genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan. Vandaar dat het motto van deze editie is: In Sport We Unite,” aldus Eva van der Vegt, managing director WPFG2022.

Waardevolle ervaring
“Dat de WPFG in Nederland wordt georganiseerd, vind ik echt fantastisch,” aldus Jeroen Kranendonk, brandweerman uit Rotterdam. ”Ik heb in 2019 in Chengdu, China meegedaan aan het onderdeel Crossfit en ook dit jaar doe ik weer mee op dat onderdeel. Uit ervaring weet ik dus hoe mooi en waardevol de World Police & Fire Games kunnen zijn.

In totaal worden er zo’n 10.000 deelnemers uit 70 landen verwacht.

Lees hier alles wat je moet weten over de WPFG2022: www.wpfgrotterdam2022.com.

WhatsApp

Via een appje op de hoogte blijven van het laatste 112 nieuws?

Tik hier voor ons WhatsApp-kanaal!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.