Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 15 december 2021, 21:11

Zo vind je de juiste boekhouder in Amsterdam

De overheid heeft eind november het coronacrisis-steunpakket voor ondernemers uitgebreid. Zo kunnen horecabedrijven en starters een tegemoetkoming krijgen in de vaste lasten. Ook kunnen ondernemers loonsteun krijgen om personeel door te betalen. Een goede boekhouder kan ondernemers in Amsterdam helpen bij het aanvragen van dit soort steun en houdt uiteraard de administratie van een onderneming op orde. Even googlen op boekhouder Amsterdam levert echter heel wat resultaten op. Hoe kies je de juiste uit te aanbod? Een paar tips!

 1. Kies boekhouder met ervaring in jouw business

Een boekhouder is géén beschermde titel, zoals accountant dat is. Iedereen mag zich boekhouder noemen, zelfs als iemand helemaal geen idee heeft wat boekhouden inhoudt. Vraag een boekhouder daarom altijd door over ervaring met jouw sector, service, producten en werkwijze. Zit je in de horeca? Dan is het handig om een boekhouder te kiezen die een koppeling heeft met speciale horecasystemen zoals Eitje, Lightspeed en Until. Of misschien doe je veel zaken in het buitenland, werk je uitsluitend online of ben je een zelfstandige met personeel. Stel vragen en ga er niet automatisch vanuit dat iedere boekhouder in Amsterdam goede service levert of genoeg kennis heeft van jouw business.  

 1. Vergelijk tarieven en werkzaamheden  

Dit zijn over het algemeen de werkzaamheden van een boekhouder:

 • Administratie bijhouden, zoals facturen, zakelijke banktransacties en bonnen 
 • BTW-aangifte opstellen
 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Opstellen van jaarrekening, balans, winst- en verliesrekening (niet verplicht voor zelfstandigen, alleen voor bv’s, nv’s coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen)
 • Salarisadministratie
 • Adviseren over belastingaangifte, financiën of financiële steun van de overheid

Uiteraard levert niet iedere boekhouder precies dezelfde werkzaamheden voor hetzelfde tarief.  Vergelijk drie verschillende boekhouders. Check de tarieven op hun website of vraag offertes op met een specificatie van de werkzaamheden. Ook handig om te weten: sommige boekhouders werken met abonnementen waarbij ze werkzaamheden uitvoeren voor een vaste prijs. Geen uurtje-factuurtjementaliteit dus en lekker transparant, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. 

 1. Check ervaringen van andere klanten

Ervaringen van andere klanten helpen je bij het kiezen van een boekhouder. Vraag bijvoorbeeld naar ervaringen van mensen uit je netwerk met een bepaald boekhoudkantoor. Of check reviews van klanten, op de website van het administratiekantoor zelf, maar ook op Google of op onafhankelijke platforms als Trustoo en Trustìlot. 

 1. Boekhouder in Amsterdam of op afstand 

Een boekhouder op afstand kan perfect werken, zeker als je een boekhouder hebt die met handige online tools werkt voor het uploaden van facturen en voor inzicht in je financiële gegevens. Maar misschien vind je het toch een prettig idee om een boekhouder in de buurt te hebben. Zoek je een boekhouder in de omgeving van Amsterdam, dan kun je natuurlijk snel even googlen. Maar informeer ook bij je eigen (digitale) netwerk of bij ondernemersverenigingen in de buurt. Zoek je een goede boekhouder in Amsterdam die gespecialiseerd is in horeca en zakelijke dienstverlening? Dan hebben we alvast deze handige tip voor je: boekhouder Amsterdam. 

 1. Informeer naar bereikbaarheid

Check van tevoren altijd de bereikbaarheid van een boekhouder::

 • Openingstijden 
 • Hoe kun je het administratiekantoor bereiken: telefonisch, whatsapp, e-mail, videocall, etc?
 • Hoe snel krijg je antwoord op vragen?  
 • Hoe kun je documenten en facturen aanleveren (e-mailen, uploaden op een platform, etc)

Extra tip: Check ook de ervaring van andere klanten met de bereikbaarheid. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons