Logo 112Amsterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 04 september 2023, 15:58

Zo vind jij een geschikte barbier in Amsterdam

Als man met een baard weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je deze goed onderhoudt. Nu zijn er mannen die dit zelf doen, maar is het raadzaam om zeker een of twee keer per jaar naar een barbier te gaan om je baard daar bij te laten werken. Toch blijkt het voor veel mannen een flinke uitdaging te zijn om een geschikte barbier Amsterdam te kunnen vinden, aangezien het aanbod in onze hoofdstad enorm is en je op vrijwel iedere hoek van de straat wel een kapper of barbier vindt, hebben we een aantal tips voor je. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je baard, waar je vaak maanden of zelfs jaren over doet om deze op een bepaalde lengte te krijgen, met een half uur volledig wordt verminkt. Dus heb jij een baard en ben je op zoek naar een goede barbier in of rondom Amsterdam, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Doe onderzoek

De meeste mannen besluiten vanaf een bepaalde leeftijd hun baard te laten staan. De eerste paar maanden is het vaak een kwestie van geduld, aangezien niet iedereen de luxe heeft dat zijn baard snel groeit. Toch komt er een moment waarop het verschil in lengte dusdanig begint te worden dat er geen model meer in zit. Dit is dan ook direct het moment om te kiezen voor een barbier. Voordat je zomaar een willekeurige zaak binnenwandelt, is het verstandig eerst wat onderzoek te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op het internet en maak een lijst met barbershops bij je in de buurt. Zo heb je alvast een idee hoeveel en welke opties er eigenlijk allemaal zijn.

Bekijk foto’s en lees recensies van de barbershop

Wanneer je je haren laat knippen en dit gaat niet helemaal goed, is het in het geval van een man vaak maar een paar weken voordat het stuk dat is afgeknipt, ook daadwerkelijk weer is aangegroeid. Bij een baard is dit allemaal net even wat anders. Je doet er dus verstandig aan om van de lijst met shops die je hebt samengesteld, ook te kijken welk ‘werk’ ze leveren en de recensies door te lezen. Dit geeft je namelijk een goed beeld van of de shop hetgeen kan en ook doet wat jij verwacht. Door vooraf goed onderzoek te doen en ook de foto’s te bekijken van klanten, is het vinden van een geschikte barbershop een stuk gemakkelijker, kunnen we je verzekeren.

Maak een afspraak voor een kennismaking

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt niet gek om een afspraak te maken voor een kennismaking. Hierin kun je bespreken welke wensen je hebt en kan de barbier ook bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je zult namelijk versteld staan van de hoeveelheid verschillende stijlen die er allemaal zijn als het gaat om het laten bijwerken van je baard. Staat een barbershop hier niet heel erg positief tegenover, dan kun je jezelf afvragen of het verstandig is om voor deze shop te kiezen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.